Rechtbank verlengt voorlopige hechtenis van verdachte van een dubbele moord in Weiteveen

Geplaatst op 1 februari 2024, om 10:13 uur

WEITEVEEN – De raadkamer van de rechtbank heeft woensdag besloten dat een 50-jarige man uit Klazienaveen nog negentig dagen in voorlopige hechtenis blijft. Hij wordt verdacht van twee moorden, gepleegd op 16 januari 2024, waarbij een 38-jarige man en een 44-jarige vrouw in Weiteveen om het leven zijn gebracht met voorbedachten rade volgens het Openbaar Ministerie (OM).

Er zijn aanwijzingen dat de verdachte gebruik heeft gemaakt van meerdere vuurwapens. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt deze wapens, die illegaal waren verkregen en niet vergund waren. De politie onderzoekt de herkomst van deze vuurwapens.

Er is kennis van een langdurig conflict tussen beide partijen, waarbij het afgelopen jaar meerdere meldingen en enkele aangiften zijn gedaan van vermeend overlast gevend of strafbaar gedrag door beide partijen. Deze meldingen en aangiften zullen zorgvuldig worden beoordeeld, en de rechter zal deze aspecten bij de behandeling van de strafzaak in overweging nemen indien relevant geacht. Inhoudelijke bespreking van deze kwesties is op dit moment niet gepast. De eerste openbare (pro forma) zitting in deze zaak zal plaatsvinden op 17 april 2024 in de rechtbank in Assen.

Reacties

reacties