KNMI waarschuwt weer voor gladheid door bevriezing

Geplaatst op 19 januari 2024, om 08:11 uur

BINNENLAND – Het KNMI heeft voor vrijdagochtend tot 12.00 uur een waarschuwing voor gladheid afgegeven met code geel. Deze waarschuwing zal opnieuw gelden vanaf 17.00 uur vrijdagavond tot zaterdagmiddag 12.00 uur.

Code geel waarschuwing
Vrijdagochtend is er in het hele land een verhoogd risico op gladheid door sneeuwbuien, overgebleven sneeuw of bevriezing. Deze gladheid kan onverwachts optreden en heeft mogelijk impact op het verkeer en buitenactiviteiten. Tijdens hevige sneeuwbuien kan het zicht zelfs verminderen tot onder de 200 meter.

Gladheid in de avond en nacht
Hoewel de gladheid in de middag grotendeels zal verdwijnen, kan deze vanavond en in de nacht naar zaterdag opnieuw optreden door bevriezing van natte weggedeelten of resterende sneeuw. Er geldt weer een code geel waarschuwing vanaf vrijdag 17.00 uur tot zaterdagmiddag 12.00 uur. Voor de meest actuele informatie, klik op de onderstaande link.

Reacties

reacties