Gok van Hengelose cryptobelegger leidt tot miljoenenverlies

Geplaatst op 15 januari 2024, om 12:47 uur

In een schokkende ontwikkeling in de wereld van beleggen in cryptocurrency heeft een 23-jarige cryptohandelaar uit Hengelo naar verluidt het kapitaal van ongeveer 300 particuliere beleggers vergokt. Aanvankelijk stond hij bekend om zijn veelbelovende rendementen, maar de onderneming van de jonge investeerder nam een drastische wending, wat leidde tot paniekerige risicovolle transacties die resulteerden in aanzienlijke verliezen.

De investeringen waren zo risicovol dat er geen strategie meer achter zat. Alsof je in een casino ineens al je inleg allemaal op roulette cijfer zet.

Vroeg crypto succes verandert in wanhoop

De handelaar, een rechtenstudent en ervaren voetballer, begon zijn investeringstraject met het beheren van fondsen voor familie en vrienden. Hij stond bekend als een ‘cryptowonder’ omdat hij aanzienlijke winsten genereerde en opereerde meestal ‘s nachts vanaf de zolder van zijn ouders. Maar naarmate de verliezen toenamen, verschoven zijn strategieën van berekende speculaties naar wanhopige gokken in de hoop geld terug te krijgen.

Risicovolle weddenschappen

De jongeman, door velen omschreven als oprecht vriendelijk en niet opzettelijk bedriegend, zou psychisch in de problemen zitten en professionele hulp krijgen. Ondertussen maakte zijn familie aan de benadeelde partijen bekend dat zijn verliezen te wijten waren aan risicovolle Bitcoin weddenschappen met een hoog rendement die uiteindelijk mislukten.

Crypto inleg verloren

De situatie escaleerde toen hij zijn klanten informeerde dat al hun geïnvesteerde kapitaal verloren was gegaan. Deze onthulling schokte niet alleen de beleggers, maar trok ook de aandacht van de nationale media. Meer dan 150 slachtoffers hebben zich sindsdien gemeld, op zoek naar juridisch advies en duidelijkheid over hun verloren investeringen.

Reacties

reacties