Eind van de week mogelijk schaatsweer

Geplaatst op 3 januari 2024, om 12:29 uur

HOUTEN – Tegen het einde van deze week zal de temperatuur dalen en breekt er een periode van winters weer aan. Volgens Weerbureau Weeronline is de verwachting dat het vanaf de nacht van zaterdag op zondag in bijna het hele land gaat vriezen. Deze vriestemperaturen houden overdag aan, tenminste tot en met woensdag.

Gedurende de nachtelijke uren wordt lichte tot matige vorst voorspeld. Dit zou mogelijkheden kunnen bieden voor schaatsliefhebbers om te schaatsen op speciaal daarvoor bestemde buitenbanen, evenals op ondergelopen weilanden en ondiepe plassen.

De weersvoorspellingen voor volgende week woensdagmiddag en daarna zijn echter minder zeker. Wel lijkt de kans op winterse buien dan toe te nemen.

Reacties

reacties