Drugsactie in Groningen leidt tot aanhouding en kilo’s harddrugs

Geplaatst op 11 januari 2024, om 16:31 uur

GRONINGEN – Een drugsactie in Groningen heeft geleid tot de aanhouding van een 44-jarige man uit Groningen. In een woning en een loods zijn verschillende kilo’s harddrugs, een aanzienlijke som contant geld en een vuurwapen ontdekt en in beslag genomen. De verdachte wordt beschuldigd van de handel in verdovende middelen (harddrugs en softdrugs), voorbereidingshandelingen voor de productie van harddrugs, en het bezit van een vuurwapen en munitie. Hij blijft in hechtenis en wordt ondervraagd.

De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij informatie uit een ander lopend onderzoek. Subsequent onderzoek leverde voldoende bewijs op om een huis aan de Steenhouwerskade en een loods aan de Ulgersmaweg te betreden. De verdachte werd elders in de stad aangehouden door de ondersteuningsgroep Noord-Nederland.

In de woning en de loods werden onder andere cocaïne, speed, MDMA, xtc-pillen, tientallen liters GHB, grondstoffen voor de productie van GHB, een aanzienlijke som contant geld en een vuurwapen aangetroffen. In zowel de loods als de woning werden meerdere kilo’s harddrugs gevonden, vermoedelijk bestemd voor de handel.

Foto: Politie

Reacties

reacties