Inwoners genieten maximaal van laatste meters op natuurijsbaan

Geplaatst op 11 januari 2024, om 14:18 uur

DE WILP – In De Wilp genieten inwoners met volle teugen van de laatste meters op de natuurijsbaan bij ijsvereniging ‘de Twa Wylpen’.

Deze ochtend opende een van de weinige 400 meter ijsbanen op volledig natuurlijk ijs haar deuren om 9:30 uur voor het publiek. Dankzij de gunstige nachtvorst was de ijsbaan direct volledig bevroren, wat een voordeel bleek voor de komende vorstperiode.

Terwijl veel ijsbanen gisteren hun hekken openden, durfde de ijsvereniging in De Wilp het nog niet aan vanwege een ijsdikte van slechts 5 tot 5,5 cm. Vandaag was het wel mogelijk, zij het van korte duur. Rond 12:00 uur sloeg het weer om en begon het te dooien, waardoor de kwaliteit van het ijs snel achteruitging. Het is te hopen dat er tot het einde van de middag nog geschaatst kan worden, maar het bestuur houdt elke 15 minuten de veiligheid van het ijs in de gaten.

Foto’s: EK GraphicsReacties

reacties