Code geel om gladheid in Drenthe en Groningen

Geplaatst op 11 januari 2024, om 11:41 uur

DRENTHE/GRONINGEN – Donderdag begint de dag over het algemeen zonnig, maar er is kans op gladheid. Volgens Weeronline zal later in de middag bewolking motregen veroorzaken.

In de vroege ochtend ervaren delen van het noorden van het land al bewolking en vochtige lucht vanaf de zee. Dit kan vooral in Friesland, Groningen en Drenthe lokaal tot gladheid leiden. Later in de ochtend zal de bewolking zich uitbreiden naar het midden en zuiden van het land, terwijl de temperaturen slechts tussen de 2 en 4 graden blijven steken.

In de namiddag en avond kan er lokaal een beetje motregen uit de bewolking vallen. Vanwege de aanhoudende kou in de grond kan deze neerslag in het noorden en westen van het land voor gladde wegen zorgen.

Reacties

reacties