Brand op dak van meubelmakerij

Geplaatst op 25 oktober 2023, om 15:50 uur

WESTEREEN – Op het dak van een meubelmakerij aan de Yndustrywei in De Westereen brak woensdagochtend brand uit. De oorzaak van de brand lijkt te liggen in dakwerkzaamheden.

De brand ontstond kort voor 11.00 uur en verspreidde zich tijdelijk. Hierop werd de brandweer gealarmeerd en er werd al snel opgeschaald naar ‘middelbrand’. Verschillende brandweerwagens en de hoogwerker van Dokkum werden ingezet.

De brand werd snel onder controle gebracht. Gedurende korte tijd was er in de nabije omgeving rook zichtbaar. Om de brandhaard volledig te doven, werden sloopwerkzaamheden uitgevoerd. De politie zette de straat af tijdens het incident.

Het pand heeft schade opgelopen als gevolg van de brand en de rook. Voor zover bekend waren er geen personen aanwezig in het gebouw, en er zijn geen gewonden gemeld.

Reacties

reacties