Opnieuw aardbeving in Drentse Winde

Geplaatst op 23 augustus 2023, om 16:55 uur

WINDE – Het Drentse dorp Winde is woensdagmiddag opnieuw getroffen door een aardbeving. De beving, die zich iets na 14.00 uur voordeed, had een kracht van 1.7 en was op een diepte van 3 kilometer, meldt het KNMI. Dinsdagavond was in Winde ook al een aardbeving. Die had een kracht van 1.6.

Of mensen de bevingen hebben gevoeld en of die tot schade heeft geleid, is nog niet bekend. Het KNMI liet dinsdagavond weten dat er in Winde, dat op zo’n 20 kilometer ten zuiden van de stad Groningen ligt, niet vaak bevingen voorkomen. Tot nog toe was de laatste in september 2020.

De aardbevingen in Groningen en omgeving worden veroorzaakt door de gaswinning in dat gebied. Die wordt vanaf 1 oktober stopgezet, zestig jaar nadat de winning begon.

Reacties

reacties