Geld besparen aan de hand van praktische tips

Geplaatst op 17 oktober 2022, om 17:39 uur

Regio – We zitten momenteel in een periode waar de prijzen onvoorstelbaar snel stijgen. Met name de prijs van gas is niet te vergelijken met die van vorig jaar. Maar ook levensmiddelen zijn duurder geworden.

Daarom is het voor een groot deel van de huishoudens in Nederland een stuk lastiger om rond te komen. Met de onderstaande tips biedt je de inflatie het hoofd.

Minder gas gebruiken is de makkelijkste manier om te besparen
Om je maandelijkse lasten effectief te verlagen is het slim om te beginnen bij je gasverbruik. De prijzen zijn inmiddels zo hoog dat de overheid financiële ondersteuning aanbiedt. Uiteraard is dat meer dan welkom. Maar het is niet altijd genoeg. De enige oplossing die echt werkt is minder gas te gebruiken.

Sta minder lang onder een warme douche
Lekker lang onder een hete douche staan is soms net wat je nodig hebt. Maar tijdens de huidige periode sla je dat beter over. Want jezelf wassen kost helemaal niet zoveel tijd. We staan eigenlijk voornamelijk onder de douche omdat het prettig is. Probeer deze gewoonte te veranderen. Hou desnoods met een klok bij hoe lang je onder de douche staat. Wanneer je kinderen hebt is het handig om hen ook op de hoogte te brengen. Leer ze indien nodig wat de nieuwe manier van douchen is. Want voornamelijk grote huishoudens met kinderen besparen eenvoudig geld door minder lang te douchen.

Zet de thermostaat een graad lager
Het verwarmen van een woning kost veel energie. Vooral wanneer de isolatie niet optimaal is. Tijdens deze lastige periode is het verstandig om je huis minder te verwarmen. Stel de temperatuur lager in. In het begin is dat enigszins onaangenaam. Maar na een paar dagen ben je al helemaal gewend aan de nieuwe temperatuur in je woning.

Trek warme kledingstukken aan of pak er een deken bij
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het koud hebt in je eigen woning. Met name wanneer je stil op de bank een boek leest of een serie kijkt krijg je het koud. Doe in dat geval een warme trui aan of kruip lekker tegen je partner aan. Daarnaast is het vaak erg knus om samen onder een deken op de bank te zitten.

Ga op zoek naar de beste deals
Nederlanders houden van het maken van een goede deal. Zegels sparen en koopjes jagen horen min of meer bij onze cultuur. Het internet heeft het allemaal een stuk eenvoudiger gemaakt. Er zijn talloze websites waarmee je de laagste prijzen vindt. Niet alleen voor je dagelijkse boodschappen, maar bijvoorbeeld ook voor kappers, schilders, notarissen en cosmetica.

Zeg abonnementen die je niet gebruikt op
Heb jij doorlopende kosten van abonnementen? Het blijkt namelijk dat veel mensen betalen voor zaken waar ze geen gebruik van maken. Spoor dergelijke uitgaven zo snel mogelijk op. De makkelijkste manier is via je online bankomgeving. Daar is het namelijk mogelijk om alle uitgaven op een rij te zetten. Je krijgt direct een betere indruk van waar je geld precies naartoe gaat.

Reacties

reacties