Een eigen huis, nieuwe auto en vakantie in zicht: Wat moet je nu allemaal verzekeren?

Geplaatst op 21 september 2022, om 01:00 uur

Regio – We verzekeren wat af in Nederland. Onze voertuigen, onze woningen en wijzelf zijn goed gedekt tegen onverwachte kosten. Wil jij weten of je alle benodigde verzekeringen al afgestreept hebt? Lees dan snel verder.

Huisje, boompje, beestje
Een logische start van deze lijst is je huis. Je bewaart al je waardevolle en dierbare spullen onder één dak en dat wil je natuurlijk goed beschermen. Een inboedelverzekering dekt allerlei soorten schade aan de spullen die je in je huis verzamelt. Je huis zelf dek je met een woonverzekering voor de kosten van storm-, water- en brandschade.

Heb je een huisdier? Dan is het ook verstandig om stil te staan bij de voor- en nadelen van een dierenverzekering. Deze kunnen goed van pas komen bij hoge rekeningen van de dierenarts. Voorkom dat je je te veel zorgen maakt om de rekening, want je trouwe huisdier heeft op zo’n moment ook wat extra aandacht nodig.

Het belang van een rechtsbijstandverzekering
Mocht je ooit een flinke strijd komen met bijvoorbeeld je werkgever, dan is een rechtsbijstandverzekering geen overbodige luxe. De kosten van een advocaat lopen erg snel op, wat ervoor kan zorgen dat je met een gigantische rekening komt te zitten. Voorkom dat je de hulp van een advocaat moet afslaan vanwege deze kosten en sluit een rechtsbijstandverzekering af. Dan weet je zeker dat, mocht je het nodig hebben, er altijd iemand met kennis van de wet voor je klaarstaat.

Verzekerd en zorgeloos op reis
Houd je van reizen en staat de volgende vakantie al een tijdje in de agenda? Check dan even of je een reisverzekering hebt afgesloten. Als je ziek wordt of in het ziekenhuis beland tijdens je vakantie, dan kan dit erg duur worden als je niet verzekerd bent. In sommige landen moet je dit dan ook ter plekke betalen, wat ten koste gaat van de rest van je vakantiebudget. Daarnaast werkt een reisverzekering ook in je voordeel als je onverwachts eerder terug moet of moet annuleren, bijvoorbeeld bij het overlijden van een familielid. Je hebt tijdelijke en doorlopende reisverzekeringen. Als je vaak naar het buitenland reist, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Maar als je slechts een keer per jaar de grens overgaat, kun je ook makkelijk een tijdelijke verzekering afsluiten.

Zorg te allen tijde voor overzicht
Het klinkt al snel als een lange, onoverzichtelijke lijst van verzekeringen. Maar wist je dat je je verzekeringen ook kunt bundelen in één verzekeringspakket? Hiermee heb je maar één contactpunt nodig voor al jouw vragen. Ook zie je zo in een oogopslag wat je allemaal wel en niet hebt afgesloten. Daarnaast krijg je vaak korting op de verzekeringen binnen jouw pakket! Voor de beste deals wil je natuurlijk je verzekeringspakket vergelijken. Dit doe je op vergelijkingssites zoals Vergelijkdirect.com: zij maken een pakket op maat dat aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Uiteraard zijn er nog veel meer verzekeringen beschikbaar. Wees altijd kritisch en maak een goede overweging of je iets wel of niet wilt verzekeren. Let ook goed op: sommige verzekeringen zijn in Nederland verplicht, zoals een zorgverzekering of autoverzekering!

Reacties

reacties