Leeuwarders maken eigen feest na sluiting kroegen (video)

Geplaatst op 13 november 2021, om 20:45 uur

Leeuwarden – In Leeuwarden is zaterdagavond veel volk op de been nadat de cafés na acht uur de deuren moesten sluiten vanwege de nieuwe coronamaatregelen.

Eerder op de dag liet de Leeuwarder horeca weten om na acht uur open te blijven. Nadat de gemeente liet weten dat ze zouden ingrijpen en dat er dan een dwangsom volgt die op kan lopen tot 10.000 euro heeft de Leeuwarder horeca besloten om toch acht uur de deuren te sluiten.

Als de horecazaken besloten om wel open te blijven, zal voor de overtreding een boete volgen. Die zou dan direct moeten worden betaald.

Een kleine duizend mensen hebben zich verzameld op het Wilhelminaplein om hun eigen feest te maken omdat de cafés gesloten zijn. De politie is op de achtergrond aanwezig en hoefde nog niet in actie te komen.

Update 22:00 uur: Na dik twee uren lang feesten is het feest uit de hand gelopen. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en richting de politie gegooid. Op een gegeven moment had de politie zich teruggetrokken. De Mobiele Eenheid werd ingezet en er zijn meerdere personen aangehouden.

Zie ook: Mobiele Eenheid grijpt in bij Leeuwarder feest

Reacties

reacties