Image default
Friesland

Mobiele Eenheid grijpt in bij Leeuwarder feest (video)

Leeuwarden – Het Leeuwarder feest is na dik twee uren compleet uit de hand gelopen op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De Mobiele Eenheid van de politie moest in actie komen.


Feest werd grimmig
Tijdens het feest werd er zwaar vuurwerk afgestoken en richting de politie gegooid. Onder de groep feestgangers voegde zich al snel enkele Cambuur-supporters. De sfeer werd steeds grimmiger en veel er werd op het Wilhelminaplein steeds meer vuurwerk afgestoken. De basis politie zorg had grote moeite om de menigte in het gedrang te houden. Er werd besloten om op te schalen en tientallen agenten uit de regio in te zetten.

Inzet mobiele eenheid
Naast de opschaling kwam ook de Mobiele Eenheid ter plaatse. De ME liet lange tijd op zich wachten en was niet direct voorhanden. Nadat agenten van de basis politie zorg meerdere malen waren bekogeld met bierflessen, stenen en vuurwerk konden ze ondersteuning krijgen van de leden van de ME. Deze hebben vervolgens het centrum ‘schoongeveegd’. Ook tijdens het ‘schoonvegen’ werden er meerdere voorwerpen richting de politie gegooid.

Aanhoudingen en geweld
Er zijn door agenten een vijftien personen aangehouden. De mobiele eenheid moest bij het vrijmaken van het centrum het nodige geweld toepassen om de relschoppers weg te krijgen. Daarbij werd door de dienders geslagen met de lange wapenstok.

Over eventuele gewonden bij de feestgangers of agenten is nog niets bekend gemaakt. Over het totaal aantal ingezette agenten zijn verder geen mededelingen gedaan, het ging in elk geval om meer dan 100 agenten.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!