Onrust in Surhuisterveen door twee demonstranten

Geplaatst op 13 november 2021, om 17:00 uur

Surhuisterveen – In Surhuisterveen is het later zaterdagmiddag onrustiger geworden vanwege een demonstratie tegen zwarte piet.

Twee mannen met op hun T-shirt de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’ konden kort hun statement maken aan het einde van de route van de intocht. De politie heeft ingegrepen nadat er pepernoten werden gegooid en er leuzen vanuit het publiek werden geroepen. De agenten hebben de demonstranten na zes minuten protesteren gevraagd weg te gaan voor hun eigen veiligheid. De twee demonstranten werden door enkele honderden bezoekers, vooral jeugd, al joelend achterna gezeten. De mannen konden vervolgens veilig in hun eigen auto vertrekken.

Er werden enkele tientallen agenten ingezet en die werden bijgestaan door politie te paard en werd gebruikt gemaakt van een speciaal drone-team. Ten tijde van de ongeregeldheden werd er ook met zwaar vuurwerk gegooid in de omgeving. De rust was rond 15:45 uur wedergekeerd. Er zijn door de politie vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Reacties

reacties