Angstige hond onder auto veroorzaakt wegafsluiting

Geplaatst op 20 mei 2024, om 19:47 uur

DELFZIJL – Maandagmiddag werd de Hogelandsterweg tussen Holwierde en Delfzijl tijdelijk afgesloten nadat een angstige hond onder een auto was gekropen. De hond liep langs de weg, waardoor automobilisten afremden. Toen het verkeer stil stond, kroop de hond onder een auto en weigerde eronderuit te komen.

De politie sloot de weg af om te voorkomen dat het dier alsnog zou worden aangereden. Met een vangstok wisten agenten de hond onder de auto vandaan te halen en op te vangen in een politievoertuig, in afwachting van de dierenambulance.

Medewerkers van de dierenambulance ontdekten met een chipreader dat de hond, Buddy, was weggelopen van een boerderij in Holwierde. De eigenaar, die niet thuis was, werd door de politie op de hoogte gebracht en regelde de opvang van Buddy.

Foto: NoorderNieuws

Reacties

reacties