VIDEO: Noodsituatie afgekondigd in delen van Friesland door hevige regenval

Geplaatst op 20 mei 2024, om 18:51 uur

BUITENPOST – Door de extreme neerslag is er sprake van veel wateroverlast in Buitenpost. In de straten ligt zo’n 25 cm water en het heeft ook flink gehageld, waardoor het op sommige plekken glad kan zijn. Als gevolg van de wateroverlast zijn de putdeksels losgeraakt en onzichtbaar onder water, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken voor voetgangers en bestuurders.

Vanwege de situatie is woonzorgcentrum Haersmahiem ontruimd. De begane grond staat onder water en 22 personen zijn opgevangen op een andere plek binnen het zorgcentrum, waar zij ook de nacht kunnen doorbrengen als dat nodig is.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1 om de samenwerking te verbeteren en de situatie beter te kunnen beheersen. Hoewel de buien nog niet over zijn en er nog steeds veel regen kan vallen in Fryslân, wordt iedereen geadviseerd om voorzichtig te zijn. Bij acuut gevaar moet 112 gebeld worden. Voor situaties zonder spoed maar waarbij de brandweer nodig is, kan 0900-0904 gebeld worden.

Voor meer informatie over de situatie en veiligheidsmaatregelen kan men terecht op de websites van Veiligheidsregio Fryslân en Fryslân Veilig.

Foto’s: NoorderNieuws


Reacties

reacties