Uitslaande woningbrand in Drachten

Geplaatst op 18 januari 2024, om 22:21 uur

DRACHTEN – Donderdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een uitslaande woningbrand aan de Ame in Drachten. De bewoonster en haar hond zijn door omwonenden uit het huis gered. Ze konden het huis tijdig verlaten via de achterkant.

Een ambulance arriveerde ter plaatse. De gehele begane grond was door de brand getroffen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Brandweerteams uit Drachten en Beetsterzwaag kwamen ter ondersteuning.

De brandweer controleerde ook de aangrenzende woningen. Deze bewoners konden al snel terugkeren naar hun huis. De bewoonster is door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar het is niet bekend of zij naar het ziekenhuis is overgebracht.

De getroffen woning is door de brand onbewoonbaar verklaard. Er wordt voor de bewoonster een alternatieve huisvesting gezocht.

Reacties

reacties