Automobilist (27) overlijdt na botsing tegen boom

Geplaatst op 12 januari 2024, om 07:39 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE – In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 01:20 uur, werd de brandweer van Drachten gealarmeerd voor een ernstig ongeval dat plaatsvond op de Folgerster Loane.

Een 27-jarige inwoner van Drachten verloor om nog onbekende redenen de controle over zijn voertuig nadat hij over een verkeersdrempel was gereden. De bestuurder raakte twee bomen en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom aan de andere kant van de weg. Zowel meerdere politie-eenheden als een ambulance werden ter plaatse gestuurd om hulp te verlenen. Helaas konden de hulpdiensten niets meer voor de bestuurder betekenen, en hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Om de plaats van het ongeval af te schermen, heeft de brandweer schermen opgezet. De Folgerster Loane is enige uren afgesloten geweest voor ander verkeer. De forensische afdeling van de politie heeft een onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om het zwaar beschadigde voertuig te bergen.

Foto’s: SRFotografie

Reacties

reacties