Gevonden lichaam in Van Starkenborghkanaal is van vermiste Thomas

Geplaatst op 21 december 2023, om 10:29 uur

GRONINGEN – Het Van Starkenborghkanaal in Groningen was de locatie waar woensdag het lichaam van de sinds vrijdagnacht vermiste Thomas van Zeewijk Vink werd aangetroffen, bevestigt de politie. Thomas verdween na het verlaten van een bedrijfsfeest aan de Kattehage rond 00.30 uur richting het kanaalgebied en was sindsdien spoorloos.

In de dagen volgend op zijn verdwijning werd een grootschalige zoekactie ondernomen. Politie, brandweer en het Search and Rescue-team (SAR) Noord-Nederland waren actief betrokken bij de zoektocht naar de 25-jarige inwoner van de stad. Hierbij werd gebruik gemaakt van helikopters, drones en sonarapparatuur om de verschillende watergebieden in Groningen te doorzoeken.

De lokale gemeenschap werd ook betrokken, met oproepen om beelden van deurbelcamera’s te bekijken en het verspreiden van flyers in het gebied tussen het UMCG en het Van Starkenborghkanaal. De politie heeft haar dank uitgesproken voor de inzet van iedereen die heeft geholpen bij de zoekactie.

Reacties

reacties