Donderdag ‘code geel’ in Groningen voor zware windstoten

Geplaatst op 19 december 2023, om 20:11 uur

GRONINGEN – Donderdagmiddag en -avond wordt er een sterke wind verwacht. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven voor heel Nederland.

In Groningen geldt de waarschuwing voorlopig van 11.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens deze periode kunnen er krachtige windstoten vanuit het noordwesten optreden met snelheden tot ongeveer 75 km/uur. Langs de kust en op het IJsselmeer kunnen er windstoten tot ongeveer 90 km/uur voorkomen, en aan de noordkust zelfs tot 100 km/uur, zoals gemeld door Oogtv.nl.

In de avond zullen de krachtige windstoten zich vooral tot de kustgebieden beperken. Gedurende de nacht naar vrijdag neemt de wind geleidelijk af, maar er kunnen nog steeds zware windstoten langs de kust optreden.

Reacties

reacties