Geweld bij burgeraanhouding Ter Apel, 2 mannen opgepakt

Geplaatst op 20 december 2023, om 00:10 uur

TER APEL – De politie arresteerde op dinsdag twee mannen van 63 en 54 jaar uit Ter Apel in verband met een incident van burgerarrestatie waarbij vermoedelijk geweld werd toegepast.

Dit incident vond plaats op 3 november aan de Hoofdstraat, waarbij een 18-jarige gewonde jongen werd gevonden. Hij is voor medische behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De gearresteerde mannen zijn ondervraagd en hoewel ze inmiddels zijn vrijgelaten, blijven ze verdachten in de zaak. De politie had in november aangegeven op zoek te zijn naar getuigen en videomateriaal van dit voorval.

Een soortgelijk incident vond plaats op 28 oktober in Nieuw-Weerdinge (gemeente Emmen), waarbij een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond raakte na een burgerarrestatie. Volgens RTV Noord werd hij na een achtervolging door een groep mensen geslagen. In oktober was er eveneens een incident waarbij een asielzoeker op de vlucht sloeg en ontsnapte in een maïsveld.

Tot op heden heeft de politie niet bekendgemaakt of het 18-jarige slachtoffer uit het recente incident in Ter Apel, bekend om zijn aanmeldcentrum en asielzoekersopvang, een asielzoeker is.

Reacties

reacties