Auto belandt in sloot door plotselinge gladheid

Geplaatst op 8 december 2023, om 09:11 uur

DE WILP – Rond 05:40 kwam er op de meldkamer een melding binnen van een ongeval aan de Bremerweg in De Wilp.

Een auto is door forse gladheid van sneeuw, ijs en regen van de weg geschoven en in een droge sloot beland. Door de onverwachtse bevriezing van een klinkerweg waar in een korte tijd ook nog een laag sneeuw overheen viel raakte de bestuurder bij het insturen van de bocht de macht over het stuur kwijt. Meneer heeft eerst zelf een berger gebeld waarnaar die de hulpdiensten inschakelden.

Door het weer heeft de meldkamer de hulpverlening waarschijnlijk groot opgeschaald. Brandweer uit Haulerwijk en een hulpverleningsvoertuig uit Drachten werden onder andere opgepiept evenals meerdere ambulances. De automobilist was stabiel en is gecheckt in een ambulance maar na onderzoek bleek dat hij niet mee hoefde richting het ziekenhuis.

De auto is geborgen door een berger waarnaar iedereen terug keerde.

Foto’s: EK Graphics

Reacties

reacties