Sneeuw en gladheid in het noorden, code geel blijft van kracht

Geplaatst op 5 december 2023, om 19:24 uur

GRONINGEN, FRIESLAND, DRENTHE – In het noorden van het land heeft gladheid en sneeuw dinsdagochtend geleid tot verkeersdrukte. Code geel vanwege de gladheid blijft geldig in Groningen, Friesland en Drenthe tot woensdag 12:00 uur.

De oorspronkelijke weerswaarschuwing voor sneeuw en gladheid zou eigenlijk tot dinsdagochtend geldig zijn, maar is in heel Noord-Nederland verlengd.

De ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwen ook voor gladde wegen in het Noorden. Vanwege de aanhoudende sneeuw zijn er minder rijstroken beschikbaar. “Pas je snelheid aan en rijd voorzichtig”, adviseert een woordvoerder van Rijkswaterstaat tegen RTV Drenthe. “Het is even niet anders, ga je vooral niet haasten. En denk ook niet: ‘Ik heb winterbanden, dus ik kan wel gas geven’.”

Reacties

reacties