46-jarige man na tien jaar aangehouden voor inrijden op agenten

Geplaatst op 19 december 2023, om 20:28 uur

HEERENVEEN – Op maandag is een 46-jarige man aangehouden op verdenking van het incident waarbij hij ruim tien jaar geleden twee politieagenten zou hebben aangereden tijdens een controle op een bedrijventerrein in Heerenveen op 3 augustus 2013. Tijdens dit incident hebben de agenten op de auto geschoten.

Na het incident verdween de man en bleef lange tijd onvindbaar. Zijn voertuig werd aangetroffen op de Zanden in Heerenveen. Uiteindelijk kon de Roemeense verdachte getraceerd worden dankzij een DNA-match; er waren bloedsporen van hem aangetroffen in de auto. Voorafgaand aan zijn uitlevering aan Nederland zat de verdachte in hechtenis in zijn eigen land. Het incident had destijds een aanzienlijke impact op de betrokken agenten. Ze voelden zich dusdanig bedreigd dat ze genoodzaakt waren gericht op het voertuig te schieten om een aanrijding te voorkomen.

Eerder waren al twee Roemeense mannen aangehouden in verband met deze zaak. Zij zaten in de auto bij de maandag aangehouden verdachte, maar bleken niet degene te zijn die het voertuig bestuurde. Daarom is de zaak tegen deze verdachten geseponeerd. De Roemeense man zal op donderdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris en zal zich op 12 maart 2024 moeten verantwoorden voor de rechtbank in Leeuwarden.

Reacties

reacties