Uitkijktoren zwaar beschadigd door brand

Geplaatst op 15 juni 2023, om 10:34 uur

ZEIJERVEEN – In de uitkijktoren op het terrein van de Drentsche Golf & Country Club in Zeijerveen is woensdagavond brand uitgebroken. Het vuur werd rond half tien opgemerkt door omstanders, die 1-1-2 belden. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon moeilijk bij de toren aan de Ten Oeverstraat komen.

De directe omgeving werd daarop afgezet. De rookontwikkeling was groot. De brandweer schaalde op naar ‘middenbrand’. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Even na tien uur was het vuur geblust. Toen bleek dat het bovenste deel van de toren door de brand zwaar beschadigd was.

De oorzaak van de brand is onbekend; brandstichting wordt niet uitgesloten. De toren van bijna 14 meter hoog opende in 2009 en maakt onderdeel uit van het Arboretum Ass

Foto’s: Persbureau Drenthe

Reacties

reacties