Trekkerbrand slaat over en verwoest woning

Geplaatst op 11 juni 2023, om 10:13 uur

TIENDEVEEN – Zaterdagavond heeft er in Tiendeveen een brand plaatsgevonden waarbij zowel een schuur als een woning in vlammen zijn opgegaan. De brand begon in een trekker aan de Kerkweg en verspreidde zich snel.

Rond kwart over zes werd de brand gemeld. Brandweerkorpsen uit de hele regio kwamen naar Tiendeveen om te proberen de woning te redden. Helaas slaagden ze hier niet in. Omstreeks acht uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was en ging men verder met nablussen. De Veiligheidsregio Drenthe, waar de brandweer onder valt, verklaarde: “De schuur en woning moeten helaas als verloren worden beschouwd.”

Volgens een woordvoerder van de brandweer ontstond de brand in een trekker, die vervolgens oversloeg op de schuur en uiteindelijk op de woning.

De brandweer waarschuwde mensen voor de rook en riep op om niet naar de Kerkweg te komen. Op Twitter luidde de oproep: “Last van de rook? Sluit ramen en deuren en schakel ventilatie uit. De brandweer is met veel materieel aanwezig om de brand te bestrijden, dus geef de hulpverleners de ruimte. Kom niet naar de plaats van het incident.”

Foto’s: Persbureau Drenthe

Reacties

reacties