Huis verwoest door uitslaande brand

Geplaatst op 12 juni 2023, om 14:44 uur

NIEUW-BALINGE – Maandagmiddag is er rond 13.00 uur brand uitgebroken in een woning aan De Breistroeken in Nieuw-Balinge. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brand heeft zich uitgebreid en de hele bovenverdieping van de woning is getroffen door de vlammen. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe zijn er geen mensen meer aanwezig in de woning.

Vanwege de locatie van de brand, die plaatsvindt in een voormalig bungalowpark dat nu een woonwijk is, roept de brandweer nieuwsgierigen en omwonenden op om de toegangswegen vrij te houden voor de hulpdiensten.

Omstreeks 13.50 uur heeft de brandweer de situatie opgeschaald naar zeer grote brand. Blusploegen uit verschillende plaatsen, waaronder Beilen, Hoogeveen, Zwinderen, de Wijk, Zweeloo en Westerbork, zijn ter plaatse om de brand te bestrijden.

Foto’s: Van Oost Media

facebook

Reacties

reacties