Politie arresteert nog twee minderjarige jongens na grote brand

Geplaatst op 21 juni 2023, om 17:00 uur

WINSCHOTEN – De politie heeft nog twee minderjarige jongens aangehouden in verband met de grote brand op de locatie Blaauw in Winschoten. Eén van hen komt uit de gemeente Oldambt en de andere uit de gemeente Westerwolde. Eerder op maandagavond werd ook al een minderjarige jongen gearresteerd, eveneens verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting.

De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken. “We sluiten ook niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen”, aldus woordvoerder Thijs Damstra tegenover Dagblad van het Noorden. “Het onderzoek is nog gaande en we zijn nog steeds op zoek naar getuigen die iets hebben gezien.”

De locatie Blaauw, gelegen nabij het centrum van Winschoten, bestaat uit verwaarloosde en leegstaande bedrijfspanden en appartementen. Bij de brand op maandagmiddag werden de bedrijfspanden grotendeels verwoest, maar de appartementen bleven gespaard.

Zowel veel inwoners van Winschoten als de gemeentebestuurders van Oldambt willen graag een einde maken aan het lelijke uiterlijk op die prominente locatie. Het terrein is echter geen eigendom van de gemeente, maar van een vastgoedondernemer.

Reacties

reacties