UPDATE: Brand op drie plekken in natuurgebied Ter Apel

Geplaatst op 18 juni 2023, om 15:59 uur

TER APEL – In een natuurgebied bij het Groningse Ter Apel woedt op drie plekken brand. De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt om het vuur te bestrijden en heeft hulp gekregen van omliggende brandweerkorpsen, onder meer uit Duitsland. Er zijn naar schatting 150 brandweermensen ingezet.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is de watertoevoer in het afgelegen gebied “een crime” en dat maakt de brandbestrijding lastig. De voertuigen moeten heen en weer rijden van de brandhaarden naar een vulpunt bij de Steenweg waar water wordt gehaald uit een kanaal. Ook kunnen volgens de woordvoerder vanwege het moeilijk begaanbare terrein alleen vierwielaangedreven voertuigen worden ingezet.

Hoe groot het gebied dat in brand staat precies is, is nog onduidelijk. “Maar zeker enkele hectaren grond worden bedreigd”, zegt de veiligheidsregio. De branden zijn nog niet onder controle en de brandweer probeert een “stoplijn” in het landschap op te werpen om te voorkomen dat het vuur zich verder verspreidt.

Foto’s: Van Oost Media

facebook


Reacties

reacties