Gasleiding geraakt in Bolsward, twintig woningen ontruimd

Geplaatst op 24 mei 2023, om 11:42 uur

BOLSWARD – Tijdens de aanleg van glasvezel is er een gasleiding geraakt, wat resulteerde in een aanzienlijke gaslucht in de woningen. Als reactie daarop heeft de brandweer ongeveer 20 woningen ontruimd. Na ongeveer anderhalf uur heeft Liander het lek kunnen dichten en zijn ze begonnen met de reparatiewerkzaamheden.

De brandweer heeft metingen verricht in de getroffen woningen, maar er zijn geen gevaarlijke gasniveaus gedetecteerd. De omwonenden wordt geadviseerd om hun woningen goed te luchten om eventuele resterende gaslucht te verdrijven.

De precieze tijdsperiode van het incident en andere details worden niet vermeld in het artikel. Het benadrukt voornamelijk de gebeurtenissen en de acties die zijn ondernomen om de situatie onder controle te krijgen.

Foto’s: Jan piet adema

Reacties

reacties