Succesvolle reddingsoperatie: 25 opvarenden gered van lekke driemaster

Geplaatst op 19 mei 2023, om 09:05 uur

OOST-VLIELAND – De brandweer en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hebben donderdagavond 25 opvarenden gered van een zeilschip dat dreigde te zinken voor de kust van Vlieland. De brandweer heeft geholpen de boot varende te houden. Inmiddels is een lek gedicht en het schip stabiel, laat een woordvoerster van de brandweer rond 00.30 uur in de nacht van donderdag op vrijdag weten. De brandweer is vertrokken en de tweekoppige bemanning voert nog werkzaamheden uit

De mensen die van het vaartuig zijn gehaald, worden per schip van Vlieland naar de vaste wal gebracht. Volgens de woordvoerster had het schip genaamd Leafde fan Fryslân een lek in de boeg. De brandweer kon met een eigen schip helpen door water uit de driemaster te pompen, terwijl de opvarenden werden geëvacueerd.

De Leafde fan Fryslân wordt onder meer gebruikt voor feesten en zeilcruises, zo staat te lezen op de website van Frisian Sailing Company. Aan boord kan worden gegeten en het schip heeft twaalf luxe tweepersoons hutten.

Reacties

reacties