Automobilist rijdt weg vanaf oprit en rijdt fietser aan

Geplaatst op 12 mei 2023, om 16:59 uur

BURGUM – Op vrijdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden in Burgum waarbij een fietser lichtgewond is geraakt. Het ongeval gebeurde rond 14.00 uur op de G.W. Navislaan in het dorp. De fietser werd aangereden door een automobilist en kwam met zijn fiets in de bosjes terecht.

Het is gelukkig goed afgelopen voor de fietser, die nog net op tijd zijn been kon intrekken om erger te voorkomen. Hij kwam aan de andere kant van de heg terecht. Het ambulancepersoneel heeft de man onderzocht, maar concludeerde dat hij niet naar het ziekenhuis hoefde te worden vervoerd.

Het vermoeden is dat de automobilist wegreed vanaf een oprit en hierbij iets verkeerd heeft gedaan, wat leidde tot de aanrijding met de fietser. De politie zal onderzoek doen naar de exacte toedracht van het ongeval.

Foto’s: Auke-Jan

 

Reacties

reacties