Gestolen pas pinner gezocht

Geplaatst op 24 april 2023, om 22:17 uur

GRONINGEN – De politie heeft bekendgemaakt dat de man die op 8 februari geld pinde met een gestolen pas op de Grote Markt, aanstaande dinsdag te zien zal zijn in het televisieprogramma Opsporing Verzocht van AVROTROS. Er zijn verschillende tips binnengekomen nadat de politie foto’s van de verdachte had verspreid, maar de man is nog niet herkend. Om deze reden zal Opsporing Verzocht bewegend beeld van de verdachte uitzenden. De uitzending zal op dinsdagavond vanaf 20:30 uur te zien zijn op NPO2.

Op woensdag 8 februari heeft de man geld opgenomen bij verschillende automaten in Groningen en ook in Duitsland. De pinpas die hij gebruikte was gestolen van een 25-jarige man uit Delfzijl. Deze man werd op dinsdagavond 7 februari in de binnenstad van Assen beroofd van zijn pinpas door twee mannen. Onder bedreiging van wat mogelijk een mes was, gaf hij zijn pinpas af.

Eén van de pintransacties vond plaats op de Grote Markt in Groningen, waar de verdachte duidelijk te zien is. Het gaat om een jonge man met een getinte huidskleur, die tussen de 16 en 30 jaar oud wordt geschat. Hij droeg een groen/grijze gewatteerde jas met op de linkerborst een oranje streep en een zwart heuptasje.

Als iemand de verdachte herkent of meer informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek, kan contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Foto: Politie

Reacties

reacties