Magnetron ontploft in keuken

Geplaatst op 23 april 2023, om 15:48 uur

LEEK – Op zondagmiddag rond 14:00 uur heeft de brandweer van Leek een melding gekregen van een keukenbrand aan de Hyacint in Leek. De oorzaak van de brand was een ontplofte magnetron. De bewoners hadden uit voorzorg 112 gebeld, omdat er een sterke brandlucht te ruiken was in de woning.

Na aankomst heeft de brandweer een nacontrole verricht en vastgesteld dat er geen sprake was van een daadwerkelijke brand. De bewoners werden geadviseerd om goed te ventileren. Nadat de situatie was beoordeeld, kon de brandweer kort hierna weer terugkeren naar de kazerne.

Het is niet bekend of er sprake was van materiële schade in de woning als gevolg van de ontplofte magnetron. Ook is niet bekend of de bewoners door het voorval gewond zijn geraakt.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl 

Reacties

reacties