Verdachten gasexplosie in flat weer op vrije voeten

Geplaatst op 13 maart 2023, om 15:38 uur

OOSTERWOLDE – Twee mannen van 26 en 21 jaar oud die eerder waren aangehouden voor het veroorzaken van een gasexplosie in een woning in Oosterwolde (Friesland), zijn maandag op vrije voeten gesteld. Het tweetal heeft een proces-verbaal gekregen, meldt de politie.

De gasexplosie vond zaterdagavond plaats in een woning op de bovenste verdieping van de flat aan de Gijenham. Het complex raakte daardoor zwaar beschadigd. Het pand was volgens experts te onveilig om te betreden. Gemeente Ooststellingwerf laat weten dat maandag onderzoek wordt gedaan naar de veiligheid van het gebouw.

De 21-jarige verdachte uit Oosterwolde raakte bij de gasexplosie gewond en moest naar het ziekenhuis. Hij wordt later deze week gehoord. De andere verdachte is inmiddels door de politie gehoord.

Het onderzoek naar de oorzaak van de gasexplosie en de rol van beide verdachten loopt nog.

Foto’s: Zo-Nieuws.nl

Reacties

reacties

Door: ANP