Meerdere stormschades tijdens eerste officiële storm van het jaar

Geplaatst op 13 maart 2023, om 18:28 uur

ZEVENHUIZEN – Op de Oudestreek (N979) in Zevenhuizen zijn maandagmiddag tijdens de eerste storm van 2023 meerdere bomen omgewaaid.

Sinds de middag is de gemeente al bezig met het opruimen van de omgevallen bomen rond de N979. Eén van de bomen was blijven hangen in een andere boom en hing boven het weggedeelte. Hierdoor werd de brandweer even na 16:35 uur gealarmeerd om te assisteren bij het weghalen van de boom. Omdat de weg werd afgesloten heeft het verkeer korte hinder gehad.

Storm
De eerste storm van 2023 is een feit. Op weerstations in IJmuiden, Houtribdijk en Vlieland werd tussen 13:00 en 14:00 uur een uur lang windkracht 9 gemeten, meldt weeronline. Door de storm werden op meerdere plaatsen stormschades gemeld.

Foto’s: EK Graphics

Reacties

reacties