Maandag code geel in noordwesten en noorden om harde windstoten

Geplaatst op 12 maart 2023, om 18:17 uur

FRIESLAND/GRONINGEN – In het noordwesten en het noorden van het land is maandag code geel van kracht wegens de kans op harde windstoten tot circa 85 kilometer per uur uit het zuidwesten. De harde wind steekt op in de ochtend, vanaf het einde van de middag verdwijnen de zware windstoten weer, aldus het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) zondag.

De waarschuwing geldt in de provincies Noord-Holland (vanaf 09.00 uur), Friesland (vanaf 10.00 uur) en Groningen (vanaf 12.00 uur).

Volgens het KNMI kunnen het verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden van de windstoten. Code geel wordt gegeven als er mogelijk kans is op gevaarlijk weer. Bij die weersituatie is het raadzaam op te letten, met name als men onderweg is, aldus het weerinstituut.

Reacties

reacties