Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

Geplaatst op 27 januari 2023, om 12:00 uur

Regio – Uit onderzoek van paranormale website Mediumchat.nl, blijkt dat waarzeggerij steeds populairder aan het worden is in de provincie Drenthe.

De maatschappij vraagt steeds meer van ons. We zijn steeds drukker met werk en hebben weinig tijd om na te denken over belangrijke levensvragen. Het is dan ook niet vreemd dat we vaker op zoek gaan naar hulp bij het beantwoorden van vragen.

Vooral onder de inwoners van Drenthe groeit de interesse naar alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Drentse inwoners lezen trouw hun daghoroscoop, bezoeken vaker een medium of paragnost en laten hun toekomst veelvuldig voorspellen door een waarzegger.

Een stukje geschiedenis
Waarzeggerij gaat al terug tot 4000 jaar voor onze jaartelling. Er is geschiedenis te vinden in China, Egypte en Babylonië. Farao’s, koningen en keizers hadden vaak een eigen waarzegger tot hun beschikking. Wanneer er belangrijke beslissingen genomen moesten worden, werd er eerst een toekomstvoorspelling gedaan.

De eeuwen erna kreeg de waarzegger het helaas een stuk zwaarder. Waarzeggerij werd in het christendom een zonde en wie aan waarzeggerij deed, werd veroordeeld. In sommige gevallen werden waarzeggers zelfs beschuldigd van hekserij en vermoord.

Tegenwoordig kunnen waarzeggers gelukkig zonder gevaar aan de slag met deze bijzondere gave en hoeven zij niet meer te vrezen voor hun leven.

Het verschil tussen paragnosten en waarzeggers
Waar een paragnost beelden, geuren, geluiden en gevoelens kan waarnemen met een zesde zintuig, houdt een waarzegger zich vooral bezig met toekomstvoorspellingen. Daarnaast maakt een waarzegger gebruik van een methode om de toekomst te voorspellen. Een helderziende is in staat prikkels te ervaren vanuit een zesde zintuig, zonder gebruik te maken van methoden.

Verwarring komt erg veel voor, wanneer het gaat om paragnosten en mediums. Hoewel er wel degelijk overeenkomsten zijn, beschikken ze ook over verschillende gaven. Een medium is een paragnost en in staat om naast beelden, ook met overleden entiteiten te communiceren. Een paragnost alleen kan dit niet. Een medium is dus altijd een paragnost, waar een paragnost niet altijd een medium is.

Verschillende methoden voor waarzeggerij
Elke waarzegger is anders en maakt gebruik van andere methoden. Zo wordt er gebruikgemaakt van onder andere astrologie, numerologie en handlijnkunde. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van I Tjing, tarot en nog vele andere methoden.

Bij numerologie wordt er gekeken naar veel voorkomende getallen in iemands leven. Aan de hand van deze getallen worden berekeningen gemaakt over onder andere iemands levenspad en persoonlijkheid.

Ook handlijnkunde is een veelgebruikte methode. Hierbij worden de lijnen uit iemands hand afgelezen. Deze lijnen vertellen veel over iemands levensloop, toekomst en karaktereigenschappen.

Waarzeggerij en astrologie
Net als de eerder genoemde methoden, is astrologie ook een veelgebruikte methode onder waarzeggers. Astrologen gebruiken bewegingen en standen van planeten in het hemelgewelf als leidraad. Aan de hand van een analyse van de geboortehoroscoop kan er een verwachting uitgeschreven worden over de verdere levensloop van personen.

Reacties

reacties