Autoverhuurplatform Oscar breidt uit en opent 5 locaties in het Noorden

Geplaatst op 4 januari 2023, om 14:13 uur

Regio – Heb je al gehoord van het innovatieve autoverhuurplatform Oscar? Deze Deense startup heeft nu ook partners in Nederland en opent 5 nieuwe locaties in Groningen, Drenthe en Friesland. We vertellen je alles over Oscar in dit artikel en leggen je uit waarom dit goed nieuws is voor deze streek.

Wat is Oscar?
Oscar is het grootste autoverhuurplatform van Denemarken op het vlak van locaties, met meer dan 120 onafhankelijke franchisevestigingen. Het werd in 2018 opgericht door de broers Dannie en Christian, beiden bekende gezichten in de Europese startup-gemeenschap omdat ze al eerder succesvolle bedrijven oprichtten zoals Nordic Oil, een van Europa’s grootste producenten van CBD-olie. De snelgroeiende startup is intussen ook al actief in Spanje en Nederland, waar ze steeds verder aan het uitbreiden zijn. Momenteel zijn ze aanwezig op meer dan 60 plaatsen in Nederland; bekijk hier waar je zoal een auto kan vinden. Ze hebben intussen al vijf locaties in het Noorden en het franchisenetwerk blijft groeien. Op die manier willen ze betaalbare autoverhuur aanbieden op lokaal niveau, zodat je altijd een huurauto kan vinden, waar je ook woont.

Voordelen van Oscar

De autoverhuursector werd lange tijd gedomineerd door slechts enkele grote en dure verhuurbedrijven en daar willen zij verandering in brengen. Dit autoverhuurplatform staat erom bekend kwalitatieve ondersteuning en service te bieden tegen betaalbare prijzen. Hun klantentevredenheid is hoog, wat te zien is aan hun score van 4,5/5 op TrustPilot. Omdat ze samenwerken met lokale autodealers, hoef je niet naar een grote stad te gaan om een auto te kunnen huren. Op hun website vind je eenvoudig de locaties terug in Groningen, Drenthe en Friesland. Bovendien bieden ze niet alleen gewone auto’s aan, maar kan je er ook bestelbusjes en zelfs echte verhuiswagens huren! Een zware kast naar je tante verhuizen is nu plots heel eenvoudig, en je hebt er geen speciaal rijbewijs voor nodig. Verder kan je ook opteren voor een auto-abonnement, wat betekent dat je de auto aan een lagere dagprijs kan huren voor ten minste 28 dagen. Zo kan je een maand lang genieten van alle voordelen van een auto, zonder je zorgen te hoeven maken over verzekering, onderhoud, belastingen of andere administratie. De website en app zijn zeer gebruiksvriendelijk, waardoor je vanuit je zetel eenvoudig een auto kan boeken. Ook staan alle voorwaarden duidelijk uitgelegd op de site, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe een auto huren?
Dankzij de uitgebreide ervaring van de Deense oprichters met software in de automobielindustrie, zijn de website en app heel eenvoudig in gebruik. Om een auto te kunnen huren volg je drie stappen. Eerst ga je op zoek naar een auto door de zoekbalk te gebruiken. Je kiest het type auto, selecteert de afhaal locatie en vult de huurperiode in. Nadat je op “zoeken” hebt geklikt, zal je een lijst te zien krijgen met beschikbare auto’s. Daaruit kies je het voertuig dat het best aan je wensen en noden voldoet. Vervolgens kom je terecht in het boekingsproces. Hier kan je extra kilometers en verzekeringen toevoegen indien nodig. In de prijzen om een auto te huren bij Oscar zitten standaard een aansprakelijkheidsverzekering, de omzetbelasting en 100 kilometer inbegrepen. Je kan tijdens deze stap ook accessoires toevoegen, zoals een autostoeltje. Ten slotte hoef je enkel nog je persoonlijke en betalingsgegevens in te vullen en je boeking is voltooid. Je kan veilig met je kredietkaart betalen. Daarna zal je een bevestigingsmail en SMS ontvangen en kan je je huurauto gaan ophalen op de door jou gekozen locatie. Als er iets niet duidelijk is, kan je een kijkje nemen naar de veelgestelde vragen, of de klantenservice bereiken via e-mail, chat of telefoon. De goede klantenservice is een van de hoekstenen van het bedrijf, dus aarzel niet om contact met hen op te nemen!

Reacties

reacties