Rook op dak basisschool in Roden blijkt damp van Cv-installatie

Geplaatst op 12 mei 2022, om 07:14 uur

Roden – Donderdagmorgen werden de hulpdiensten omstreeks twintig over zes ingeschakeld voor een brandmelding bij een school aan de Slangenborg in Roden.

Bij christelijke basisschool De Hoeksteen werd rook uit het dak waargenomen en ging het brandalarm af. De brandweerlieden gingen bij aankomst van het pand op onderzoek uit. Met een aantal ladders werd het dak beklommen van de basisschool om een inspectie uit te voeren.

De rook op het dak bleken echter de dampen te zijn welke vanaf de aanwezige centrale verwarmingsunits afkwamen. Uiteindelijk werd ook binnen geen brand ontdekt, de brandweer heeft vervolgens het brandalarm uitgeschakeld. Er zal onderzocht worden waarom het brandalarm in werking is getreden. Het incident heeft verder geen gevolgen voor de opening van de school. eva

Reacties

reacties