Grote brand verwoest schuur van camping De Schaopvolte in Eext

Geplaatst op 12 mei 2022, om 07:00 uur

Eext – Op het terrein van de camping De Schaopvolte aan de Stationsstraat in Eext heeft in de nacht van woensdagavond op donderdagmorgen een grote brand gewoed.

Een schuur van ruim 20 meter lang en 10 breed is in de nacht van woensdag op donderdag in vlammen opgegaan. De schuur stond achter de receptie en woning van Camping De Schaopvolte in Eext. Meerdere korpsen rukten uit en die konden uiteindelijk voorkomen dat de vlammen oversloegen op het naastgelegen hoofdgebouw.

De brandweer schaalde op naar een ‘zeer grote brand’. De brandweerkorpsen vanuit Eelde, Gasselternijeveen, Hoogeveen, Zuidlaren, Veendam, Emmen, Annen, Borger, Rolde, Assen en Gieten werden ingezet bij de brandbestrijding.

Bij de brand raakte een vrouw gewond, zij is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer onderzoekt of er bij de brand asbest is vrijgekomen.

Reacties

reacties