Vrachtwagen kantelt op A28 bij Assen

Geplaatst op 12 mei 2022, om 07:59 uur

Assen – Op de A28 bij Assen is donderdagmorgen een vrachtwagen gekanteld en in de middenberm beland.

Het voertuig belandde even voor zeven uur op de zijkant, schoot door de middenberm en bleef op beide weghelften liggen. Voor het verkeer in de richting naar Groningen bleef nog één rijstrook beschikbaar, in zuidelijke richting moest het verkeer over de vluchtstrook verplaatsen richting Zwolle.

Rijkswaterstaat heeft in verband met de ochtendspits in de zuidelijke richting een omleidingsroute ingesteld. Verkeer kan vanaf knooppunt Julianaplein omrijden via de A7 naar Drachten en A32 vanaf Heerenveen naar Meppel.

Volgens de politie zou de vrachtwagen een klapband hebben gekregen waarna de chauffeur de macht over het stuur verloor van de combinatie. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

A28 enkele uren afgesloten
Naast dat natuurlijk de vrachtwagen geborgen moet worden, ligt er veel rommel op de weg. Ook is er schade aan het asfalt en de vangrail ontstaan. Rijkswaterstaat verwacht tot halverwege de middag bezig te zijn met de afhandeling.

Reacties

reacties