Bestelbusje geladen met gevulde IBC-tank aangetroffen bij Kootstertille (update)

Geplaatst op 8 april 2022, om 08:00 uur

Kootstertille – Op de bushalte langs de Provincialeweg bij Kootstertille werd donderdagavond een bestelbusje aangetroffen. In de laadruimte, die was afgeplakt met tape, stond een IBC-opslagtank met daarin een onbekende vloeistof.

De politie schakelde daarop de brandweer in, deze kwam ter plaatse aan de Koaten en heeft een kort onderzoek uitgevoerd. Welke stof werd aangetroffen is nog niet bekend.

Naast de IBC achterin de laadruimte had het busje ook een lekke band. Hoe het voertuig op de bushalte terecht is gekomen, of misschien zelfs is achtergelaten is de vraag. De weg werd ten tijde van het incident afgesloten voor alle verkeer. Een berger heeft het voertuig afgesleept.

Update: De bestuurder, een 33-jarige man uit de gemeente Pekela werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van verdovende middelen. Het onderzoek naar wat voor vloeistof het is en waar dit vandaan komt loopt.

 

Reacties

reacties