20-jarige automobilist drinkt tijdens het rijden een pilsje en komt politie tegen bij Anjum

Geplaatst op 8 april 2022, om 09:00 uur

Anjum – Een 20-jarige automobilist is donderdagvond door agenten gespot met een fles bier in zijn handen tijdens het autorijden.

Op de Lauwersseewei bij Anjum werd de bestuurder gepasseerd door de politie. De man had niks door en nam al rijdend een slok van zijn bier. Tijdens de staandehouding en het onderzoek dat volgde, bleek dat de Leeuwarder al een paar biertjes meer op had.

De ademanalyse op het bureau in Dokkum resulteerde in een uitslag van 265 µg/l, ruim boven de limiet van 88 µg/l die voor hem als beginnend bestuurder van toepassing is. Er is proces-verbaal en een rijverbod opgemaakt. Tevens wordt de bestuurder bij het CBR gemeld als kandidaat voor de Lichte Educatieve Maatregel Alcohol (LEMA). De LEMA is een verplicht te volgen cursus over de risico’s van alcohol in het verkeer.

Reacties

reacties