Politieke actie uit de Drachtstervaart verwijderd door brandweer en gemeente

Geplaatst op 5 maart 2022, om 18:03 uur

Drachten – Zaterdagmiddag werden de brandweerlieden ingezet ter ondersteuning aan de gemeente Smallingerland.

Aan het Moleneind werd de hulp verzocht bij het verwijderen van een politieke actie uit de Drachtstervaart. De gehele dag was een politieke boodschap waarneembaar in het Drachtster centrum. De tekst luidde ‘Wij gaan voor woningbouw op het vliegveld’. De boodschap komt van Eerste Lokale Partij (ELP) in het kader van de De Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Vliegveld moet weg, bouw er huizen
Al jaren wordt er gesproken over de toekomst van het vliegveld van Drachten. De politieke partij ELP is er nu klaar mee. De airstrip moet aldus hun plaatsmaken voor woningbouw. Voor wat ELP betreft maakt het vliegveld geen onderdeel uit van de basisinfrastructuur en het ook niet essentieel voor Smallingerland en de economische ontwikkeling. Als het aan de ELP Smallingerland ligt, komen er 285 woningen op het terrein van de airstrip Drachten.

Politieke boodschap moest weg
De boei met daarop een spandoek moest voor 15:00 uur weggehaald zijn op last van de gemeente. Omdat de boei om 17:30 nog steeds in het water dreef, deed de gemeente een poging tot verwijdering. De brandweerlieden wisten de boodschap wel los te maken. De gemeente heeft vervolgens met een kraan de politieke boodschap uit het water proberen te tillen. De kraan bleek te zwak, de brandweer werd opnieuw ingeschakeld om met een grotere kraan te takelen en de combinatie op de wal te krijgen. De gemeente heeft de restanten afgevoerd.

Reacties

reacties