Drie verdachten aangehouden na achtervolging en klopjacht in Leeuwarden

Geplaatst op 5 maart 2022, om 20:04 uur

Leeuwarden – Zaterdagmiddag omstreeks 15:45 uur vond een achtervolging plaats achter een personenauto aan welke tot stilstand kwam aan de Wijnhornsterstraat in Leeuwarden.

Vervolgens gingen de inzittenden van de personenauto er te voet vandoor. Een tiental politieagenten spoedde zich naar de omgeving en al snel wist men twee van de drie verdachten aan te houden. Via een Burgernet-actie werd verzocht om uit te kijken naar de derde verdachte.

De derde verdachte bleek zich te hebben verscholen in een flat in de Breitnerstraat. De straat werd afgezet door politieagenten in kogelwerende vesten. In afwachting van een ingeschakeld arrestatieteam werd de omgeving in de gaten gehouden. Rond zes uur wist de politie de derde verdachten aan te houden.

Het is niet bekend waarom de agenten kogelwerende vesten droegen. Ook de leeftijden en afkomst van de drie verdachten zijn niet bekend gemaakt. Mogelijk betrof de vluchtauto een gestolen voertuig, de politie heeft hierover nog niets vermeld.

Reacties

reacties