Politie Leeuwarden krijgt diverse meldingen tijdens horecanacht op vrijdag

Geplaatst op 27 februari 2022, om 09:24 uur

Leeuwarden – In de nacht van vrijdagavond op zaterdagmorgen heeft de politie diverse malen moeten optreden bij geweldsdelicten in Leeuwarden.

Omstreeks 00:05 uur ontstond er een vechtpartij op het Ruiterskwartier. Twee 21-jarige Leeuwarders werden met verzet bij hun arrestatie aangehouden. De agenten kregen daarbij ondersteuning van portiers. De mannen  werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Rond 00:50 uur kwam de melding dat er een ruzie was ontstaan een café in de Oude Doelesteeg. In het café bleek dat twee dames over en weer een glas naar elkaar hadden gegooid. Beiden wilden er verder geen zaak van maken en de ruzie werd afgesloten met een knuffel.

Omstreeks 01:45 uur kwam de melding dat er vechterij was geweest in een horecagelegenheid op het Ruiterskwartier. Het slachtoffer, een 22-jarige inwoonster van de gemeente Waadhoeke, was hierbij geslagen. De vrouw gaat er nog over nadenken of ze aangifte gaat doen.

Om 02:20 uur kwam de melding dat er zou worden ingebroken in de kelderboxen op de Cederstraat te Leeuwarden. Op de Esdoornstraat werden twee personen aangetroffen die voldeden aan het signalement. B. Bij fouillering van de 18 en 20-jarige Leeuwarders troffen agenten een ploertendoder en een luchtdrukwapen aan. Beide verdachte werden aangehouden voor de poging inbraak en bezit wapens. Tijdens de insluitingsfouillering werd nog een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Beide verdachten werden ingesloten en het onderzoek is gaande.

Rond 03:30 uur kwam de er een melding van een opspoot met geweld op het Ruiterskwartier. Een 17-jarige inwoner van de gemeente Leeuwarden kreeg proces-verbaal voor geopende fles sterke drank en het niet tonen van zijn identiteitskaart. Een tweede 17-jarige inwoner van Leeuwarden kreeg boete voor het verstoren van de openbare orde. Beide personen zijn gevorderd om het horecagebied te verlaten.

Om 07:15 uur werd door onbekend gebleven persoon met een stok geslagen op een auto op de Pasteurweg. Hierdoor ontstond schade aan de auto. De verdachte liep weg in de richting van het Vrijheidsplein. Het signalement is een man, donkere huidskleur, lengte ongeveer 1.85 meter, slank postuur, droeg donkere kleding met capuchon. Getuigen worden verzocht informatie te delen via 0900-8844.

Reacties

reacties