Hulpdiensten in Leeuwarden druk met afhandeling incidenten tijdens horecanacht

Geplaatst op 27 februari 2022, om 10:05 uur

Leeuwarden – In de nacht van zaterdagavond op zondagmorgen heeft de politie diverse malen moeten optreden bij incidenten in Leeuwarden.

Ook vrijdagnacht werden de hulpdiensten diverse malen ingeschakeld om op de incidenten te reageren.

Zaterdagnacht rond 00:35 uur kwam de melding van een onwelwording op de Tuinen. De onwelwording veranderde ter plaatse snel in een aanhouding. Een 19-jarige Leeuwarder en 30-jarige inwoner van de Waadhoeke werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Omstreeks 01:10 uur zagen agenten dat een persoon op straat alcohol aan het drinken was op het Ruiterskwartier. Bij het aanspreken van de man wil hij niet meewerken aan de vordering tonen identiteitskaart. Hij werd aangehouden, daarbij werden twee messen bij de man aangetroffen. De verdachte, een 16-jarige Leeuwarder, kreeg een proces-verbaal voor het bezit wapens, het drinken alcohol op straat en het niet op eerste vordering tonen van zijn ID kaart.

Eveneens rond 01:10 uur kwam er een melding van een vechtpartij tussen acht personen op de Grote Hoogstraat. Agenten gingen ter plaatse waarna iedereen weg begon te rennen. Op straat werd een achtergebleven schoen en een plas bloed aangetroffen. De politie kon verder niets betekenen.

Om 01:30 uur troffen agenten een ruziënd stel op de Prins Hendrikstraat aan. Het stel was onder invloed van verdovende middelen en alcohol. Jaloezie was de reden van de vechterij onderling. De twee wilden verder niets van de agenten en werden vervolgens weggestuurd.

Omstreeks 03:05 uur kwam de melding onwelwording in de Prinsentuin. Het slachtoffer was onder invloed van alcohol en 3MMC. Hij is ter beoordeling meegenomen door de ambulance naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Een uur later werd er opnieuw melding gemaakt van een onwelwording bij een feest in de Prinsentuin. Ook hier bleek de betrokkene onder invloed te zijn van drugs. Door ambulancepersoneel is de Leeuwarder nagekeken.

Rond 06:20 uur kwam er een melding dat iemand in de gracht was gevallen van de Tuinen. De betrokkene was er zelf weer uitgekomen en rende weg toen de melder aangaf dat de hulpdiensten in kennis gesteld waren. De nachtelijke zwemmer is niet meer aangetroffen door de agenten.

Reacties

reacties