Geld over, wat doe je ermee?

Geplaatst op 15 februari 2022, om 11:01 uur

Regio – Het is heel fijn als je in een situatie komt waarin je meer geld hebt of verdient dan je in feite nodig hebt om je leven te kunnen leiden.

Het kan verleidelijk zijn om dat geld te verbrassen, maar als je verstandig bent, denk je ook aan de toekomst. Welke verstandige dingen kun je doen met het geld dat je in feite over hebt?

Hypotheek vervroegd aflossen
Woon je in een koopwoning en ben je nog een hypotheek aan het aflossen? Dan kun je nu beginnen met je het verlagen van je vaste lasten voor de toekomst door meer af te lossen met het geld dat je in feite ‘over’ hebt. Daardoor dalen immers je maandlasten en kun je er zelfs voor zorgen dat je eerder dan gepland de hypotheek helemaal afbetaald heeft, waardoor je er geen maandelijkse kosten meer van hebt. Houd er wel rekening mee dat je maar een beperkt bedrag jaarlijks boetevrij mag aflossen. Raadpleeg de voorwaarden van je hypotheek hierover. Je geld komt zo wel ‘in stenen’ terecht, maar je door de lagere vaste lasten houd je iedere maand ook meer over.

Beleggen
Wil je graag je geld zien groeien, dan is beleggen een beproefde manier om daar gestalte aan te geven. Daar zit natuurlijk een risico aan dat je juist geld kwijtraakt, maar met de juiste keuze en de juiste hulp kun je dat risico beperken. Zo kun je aandelenpakketten afnemen bij financiële experts met verschillende risicoprofielen. Hoe groter het risico, des te groter te kans op een hoog rendement natuurlijk, maar je kunt het ook dus ook voorzichtig aanpakken met een grotere kans dat je geld telkens een beetje groeit. Een goede partij om mee in zee te gaan als je je geld wilt gaan beleggen is Saxo Wealth Care.

Pensioen aanvullen
Dat je nu ruim in het geld zit, wil natuurlijk niet zeggen dat dat later ook nog het geval is. Er komt een tijd dat je niet meer wilt hoeven te werken en van je pensioen wilt gaan genieten. Daar kun je nu al op voorsorteren door je pensioen aan te vullen met het geld dat je nu over hebt. Zo zorg je ervoor dat je van je geld kunt profiteren op het moment dat je niet meer werkt en dus een comfortabele oude dag kunt hebben. Het zou zelfs kunnen betekenen dat je eerder kunt stoppen moet werken. Dat is dus zeker een mooie investering in jezelf voor de toekomst.

Wees dus wijs en ga verstandig met je geld om. Natuurlijk mag je jezelf en je naasten nu wat gunnen, maar er kan een tijd komen waar je het wat minder voor de wind gaat. Dan is het fijn als je goed voor de toekomst gezorgd hebt door nu je geld op een slimme manier in te zetten.

Foto: Pexels

Reacties

reacties