Inwoners Groningen krijgen gratis isolatie offerte

Geplaatst op 4 januari 2022, om 13:00 uur

Regio -Inwoners van de provincie Groningen die hun huis willen laten isoleren, kunnen vanaf januari 2022 gratis en vrijblijvend een offerte krijgen van Isolatiebedrijf Groningen.

De isolatie van woningen in Nederland gaat te langzaam. Dat vinden ChristenUnie, CDA en GroenLinks. De 3 politieke partijen maken zich zorgen dat de afspraken die in het Klimaatakkoord zijn vastgelegd niet zullen worden gehaald. In het akkoord staat onder andere dat alle woningen in 2050 duurzaam moeten zijn. Maar als we op het tempo isoleren waarop we dat nu doen, gaan we deze doelen zeer zeker niet halen. Volgens eigen berekeningen van de partijen zullen alle woningen in dit tempo namelijk pas in het jaar 2100 geïsoleerd zijn. En dat is volgens hen veel te laat.

Isolatie in Groningen versnellen
Om bij te dragen aan een versnelling van de isolatie in Groningen en verduurzaming van Nederland, biedt Isolatiebedrijf Groningen daarom vanaf vandaag gratis isolatie offertes aan voor alle inwoners van de provincie. Woningeigenaren die hun woning willen laten isoleren, kunnen via een online contactformulier een verzoek indienen voor een prijsopgave. Wie een aanvraag doet, kan kiezen voor bodemisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie in Groningen. De isolatieprijs zal dan per e-mail worden toegestuurd.

Offerte aanvragen in 1 minuut
Het invullen van het online formulier kost slechts 1 minuut. En nadat het verzonden is, ontvangt men binnen twee werkdagen een prijsopgave via e-mail. Dat betekent overigens niet dat je hier vervolgens aan vast zit. Het aanvragen van een offerte is namelijk helemaal gratis en vrijblijvend. Na het ontvangen van de prijsopgave hoef je dus niet je woning te laten isoleren. Maar je weet dan wel waar je financieel aan toe bent. Daarnaast kun je de offerte vergelijken met die van andere isolatiebedrijven in Groningen om tot de beste keus te komen.

Subsidie vergoed tot wel 30%
Bovendien krijgt iedereen die zijn/haar woning dit jaar wil isoleren een behoorlijk deel van de isolatiekosten vergoed. Vanaf 1 januari 2022 geldt er namelijk een nieuwe regel voor subsidie voor woningeigenaren. Zij krijgen hierdoor niet langer 20% van de kosten vergoed, maar wel 30%. De overheid hoopt om op deze manier nog meer eigenaren te stimuleren om hun woning te laten isoleren en te verduurzamen. De subsidie is onderdeel van de Investeringssubsidie voor Duurzame Energie & Energiebesparing van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Reacties

reacties